Soms kom je op internet pagina's tegen die erg flitsend zijn. Die zijn gemaakt met een speciaal programma: Flash. Heb je een beetje moderne computer, dan kun je die pagina's gewoon bekijken. Hier lees je meer over Flash en hoe je problemen kunt oplossen. Wat heb ik nodig?
Je hebt in elk geval een computer nodig met de juiste software en een internetverbinding.
Computer:
Een multimediacomputer, minimaal een Pentium met MMX, maar bij voorkeur een Pentium II of vergelijkbare computer;
een goede grafische kaart;
een geluidskaart;
speakers of een koptelefoon.

Software
Een browser: Internet Explorer of Netscape versie 4 of hoger;
Macromedia Flash-plugin versie 4 of hoger. Wat is een Flash-plugin?
De Flash-plugin is een klein hulpprogrammaatje voor je browser. Je kunt hiermee pagina's op internet bekijken die gemaakt zijn met het programma Flash. Die pagina's hebben vaak geluid en/of bewegende beelden.
Hoe kom ik aan de Flash-plugin?
Je kunt de Flash-plugin downloaden van internet. Druk daarvoor op de knop hieronder. Als je Internet Explorer gebruikt, wordt automatisch de juiste versie van Flash ge´nstalleerd. Je hoeft dan alleen maar een paar keer op 'ja' of 'yes' te klikken.


Lukt het niet? Dan is misschien de beveiliging te streng ingesteld. Kijk onder het menu 'Internetopties' en dan onder 'beveiliging'. Zorg dat het beveiligingsniveau op gemiddeld of normaal staat. (Het menu 'Internetopties' zit bij elke versie van Explorer op een andere plaats. Je moet dus misschien even zoeken. Het kan zitten onder het menu 'Bestand', onder 'Bewerken', onder 'Beeld' en onder 'Extra'.) Het kan zijn dat Flash niet goed werkt, dat Flash niet juist ge´nstalleerd is, of dat je een versie ouder dan versie 4 hebt. De promo werkt dan niet. Meer informatie en hulp bij het installeren van Flash vind je op de site van Macromedia.

Heb je problemen met Flash?
De animaties gaan langzaam of het geluid hapert soms
Je computer moet af en toe wel flink rekenen. Is je computer een paar jaar oud en wat langzamer (ouder dan Pentium II)? Dan kan het zijn dat hierdoor af en toe het geluid een beetje hapert of dat de animaties langzaam gaan. Flash-pagina's hebben een snelle internetverbinding nodig. Je kunt hier iets aan doen. Sluit al je andere programma's af als je de animaties bekijkt. Ook programma's die in je taakbalk staan en die je niet gebruikt.

De letters zijn zo klein
Je kunt de letters groter maken. Flash kan schermvullend bekeken worden. De letters en de afbeeldingen worden dan groter en blijven scherp. Sleep het venster met je muis groter. Of maximaliseer het venster met de knop F11 op je toetsenbord.

Internet vaardigheden